Anavatan’a Katılışının 80. Yılında Hatay Uluslararası Sempozyumunun Düzenleme Kurulu Toplandı


Anavatan’a Katılışının 80. Yılında Hatay Uluslararası Sempozyumunun Düzenleme Kurulu Toplandı

25 Haziran 2023

Anavatan’a Katılışının 80. Yılında Hatay Uluslararası Sempozyumunun Son Düzenleme Kurulu Toplantısı Yapıldı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığınca, 4-6 Nisan 2019 tarihleri arasında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde ” Anavatan’a Katılışının 80. Yılında Hatay Uluslararası Sempozyumu düzenlenecek.  Sempozyumun son düzenleme kurulu toplantısı ise Başkanlığımızda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mehmet Ali BEYHAN başkanlığında düzenlenen toplantı 12 Mart Salı günü yapıldı. Toplantıya Merkez Başkanı Prof. Dr.  BEYHAN, Başkan Yardımcısı Dr.Nihat BÜYÜKBAŞ, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Temuçin Faik ERTAN, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Mahmut BOLAT ve  sempozyuma ev sahipliği yapan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Süleyman HATİPOĞLU ve Dr. Öğr. Üyesi Olcay ÖZKAYA DUMAN katıldı. Toplantı saat 10.00’da başlayıp, 13.00’da son buldu. Toplantıda sempozyum programının kesinleşmesi ve hakem süreçlerini tamamlamış olan bildiri metinlerinin son hali konuşuldu. Ayrıca sempozyum katılımcılarının ulaşım ve konaklama hususlarında mutabakat sağlandı.

2019 yılının Anavatan’a katılışının 80.yılı olması nedeniyle düzenlenecek olan sempozyum ile tarihî, coğrafi, sosyal ve kültürel zenginlikleri ile özellikle 1939 sonrasından günümüze kadarki tarihi süreçte Hatay’da yaşanan dönüşümlerin yeni bilgi ve belgelere dayalı olarak ele alınacağı düşünülüyor. Bu sempozyum ile Hatay üzerine çalışma yapan araştırmacıların bilgi birikimlerini sunabilecekleri; ulusal ve uluslararası düzeyde duyurup tanıtabilecekleri bir ortam da sağlanacaktır.