Hakkâri Uluslararası Sempozyumunun Düzenleme Kurulu Toplantısı Yapıldı


Hakkâri Uluslararası Sempozyumunun Düzenleme Kurulu Toplantısı Yapıldı

25 Haziran 2023

Cumhuriyet Devrinin Bir Serhat Vilayeti Hakkâri Uluslararası Sempozyumunun  Düzenleme Kurulu Toplantısı Yapıldı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığınca ve Hakkâri Valiliği, Hakkâri Üniversitesi ve Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde “Cumhuriyet Devrinin Bir Serhat Vilayeti Hakkâri” konulu bir sempozyum düzenlenecektir. 02-04 Mayıs 2019 tarihlerinde Hakkâri ilinde düzenlenecek olan sempozyumun  düzenlenme kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mehmet Ali BEYHAN başkanlığında düzenlenen toplantı 2 Nisan Salı günü yapıldı. Toplantıya Merkez Başkanı Prof. Dr.  BEYHAN, Başkan Yardımcısı Dr.Nihat BÜYÜKBAŞ, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selma YEL, sempozyuma ev sahipliği yapan Hakkari Üniversitesi’nden;  Öğr. Gör. Ali Can GÖZCÜ, Öğr. Gör. Murat ALANDAĞLI, Öğr. Gör. Murat ADIYAMAN ve Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris AĞACANOĞLU katıldı.

Toplantının gündemi 3 ana başlık altında incelendi. Sempozyum başvuru listesinde yer alan bildiri metinlerinin incelenmesi, taslak programının ve açılış oturumunun içeriği oluşturuldu. Sempozyumun açılışı, Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak olup; diğer oturumların üniversitede bulunan 3 ayrı salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesine karar verildi. Toplantıda son olarak sempozyum katılımcılarının ulaşım ve konaklama hususlarında fikir alışverişi yapıldı.

Tarihî ve coğrafi zenginlikleri, gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen değerleri ile dikkat çeken Hakkâri üzerine yapılan araştırmalara her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Düzenlenecek sempozyum ile Hakkâri’ye yönelik çalışmalardan yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde fayda sağlanması beklenmektedir.