Türkiye’deki Tarım Politikaları Şanlıurfa’daki Uluslararası Sempozyumda Ele Alınacak


Türkiye’deki Tarım Politikaları Şanlıurfa’daki Uluslararası Sempozyumda Ele Alınacak

25 Haziran 2023

T.C. Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Harran Üniversitesi iş birliğiyle 12-14 Nisan 2018 tarihlerinde Şanlıurfa’da Türkiye’de Tarım Politikaları ve Ülke Ekonomisine Katkıları Uluslararası Sempozyumu düzenlenecek.

Sempozyumda; Türkiye’de tarımın dünü ve bugünü, tarım politikalarının çıkış noktaları, uygulamaları, problemleri, siyasî, sosyal ve ekonomik hayata etkileri değerlendirilecek. Ayrıca dünyada tarım politikaları ile değişim nedenleri ve etkileri ile Türkiye’nin tarım potansiyeli, mevcut potansiyelin ne kadar kullanıldığı ve gelişme imkânları da ele alınacak.

Sempozyumda sunulacak olan 40 bildiri ile Türkiye’nin ekonomik hayatında önemli bir yeri olan tarımın tarihî süreçteki aşamaları ve bugünkü durumu bilimsel bir zeminde tartışılacak. Günümüz tarım uygulamalarına bilimsel bilgi desteği sağlama amacından hareketle Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze tarım politikalarının ülkemizin ekonomik gelişmesiyle ilişkisi, tarihî süreç içerisinde ele alınacak.

12 Nisan Perşembe günü Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Hüseyin Apan Konferans Salonu’ndaki açılış konuşmaları ile başlayacak olan sempozyum iki gün sürecek.

Haber kaynağı