9. Uluslararası Atatürk Kongresi Düzenleme Kurulu Toplantısı Yapıldı


9. Uluslararası Atatürk Kongresi Düzenleme Kurulu Toplantısı Yapıldı

25 Haziran 2023

Atatürk Araştırma Merkezince; ülkeler ve insanlar arasındaki kültürel bağların kurulmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, her dört yılda bir olmak üzere yapılan Uluslararası Atatürk Kongresi’ nin Düzenleme Kurulu 2. toplantısı yapıldı. Dokuzuncusu düzenlenecek olan bu yıl ki kongreye Amasya şehri ev sahipliği yapacak.

Prof. Dr. Adnan SOFUOĞLU başkanlığında düzenlenen toplantı 24 Eylül Salı günü yapıldı. Toplantıya Merkez Başkanı Prof. Dr. SOFUOĞLU, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yasemin DOĞANER, Prof. Dr. M.Derviş KILINÇKAYA ve Doç. Dr. Seyfi YILDIRIM, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nejla GÜNAY, Ankara Üniversitesi’nden Prof.Dr.Temuçin Faik ERTAN, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa BUDAK ve Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yavuz ASLAN katıldı.

Saat 14.00’da Merkezimizde başlayan toplantıda, sempozyum programının kesinleşmesi ve hakem süreçlerini tamamlamış olan bildiri metinlerinin son hali konuşuldu. Ayrıca oturum başkanlarının belirlenmesi ve sosyal programın oluşturulması da gündemde yer aldı.

Katılımcıların,Kongre için görüş ve önerilerini paylaşması ile toplantı sona erdi.