Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığından Yeni Eser: “Milletin Sesi Mehmet Akif ERSOY”


Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığından Yeni Eser: “Milletin Sesi Mehmet Akif ERSOY”

26 Haziran 2023

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı raflarına, Adnan YILMAZ tarafından kaleme alınan “Milletin Sesi Mehmet Akif ERSOY” başlıklı biyografik eser katıldı.

Mehmet Akif Ersoy, şiirleri ve fikirleriyle tüm hayatını Türk  milletine adamış milli şairlerimizden. İstiklal Savaşı sırasında şehir şehir, kasaba kasaba dolaşarak heyecanını ve umudunu milletiyle azim ve kararlılıkla paylaşmış, yazılarıyla Anadolu’da bağımsızlık mücadelesini ateşlemiştir.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan bu çalışma Milletimizin ve ülkemizin geleceği olan genç nesiller için hazırlanmış, Milli Şairin hayatı kaleme alınırken akademik üslup kaygısı gütmeden edebi ve yalın bir anlatıma özen gösterilmiştir. Bu nedenle çalışmanın tarihe olan ilginin artışında bir kapı görevi göreceği, okurun ön planda Mehmet Akif Ersoy’un hayatını öğrenirken, arka fonda tarihe de tanıklık edeceği düşünülmektedir.

Okuyucular, “Milletin Sesi Mehmet Akif ERSOY” eserine ve diğer eserlere Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı genel ağ sayfasında yer alan e-mağazadan https://emagaza-atam.ayk.gov.tr/detay/621/milletin-sesi-mehmet-akif-ersoy-2020 ulaşabilirler.