Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları 12. Çukurova Kitap Fuarı’nda


Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları 12. Çukurova Kitap Fuarı’nda

25 Haziran 2023

TÜYAP tarafından düzenlenen Çukurova 12. Kitap Fuarı, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü olan 5 Ocak’ta kapılarını kitapseverlere açtı.  Fuar Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılıyor. 300 yayınevinin katıldığı fuarda Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları da yer alıyor.

Atatürk Araştırma Merkezi  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ortamdan başlayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve gelişim sürecinde yaşanan gelişmeleri beşeri ve sosyal bilimler bağlamında  inceleyen, araştıran bir kurumdur. Bu bağlamda özellikle Millî Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’ni öncelikli araştırma alanı almakla birlikte dönemin bütün değerlerini kavrayan, inceleyen bilimsel bir bakış açısına sahiptir. Ayrıca; iktisat, hukuk, siyaset bilimi, eğitim, kültür, din, uluslararası ilişkiler, felsefe ve sosyoloji gibi toplumu ilgilendiren bütün konular Atatürk Araştırma Merkezinin ilgi alanına girmektedir.

Merkezin yukarıda sayılan konularda 400’den fazla yayınıyla birlikte Adanalı kitapseverleri bekliyor. Fuar boyunca ATAM Yayınlarına yüzde 50 indirimle sahip olunabilecek. Ayrıca merkezimiz tarafından basılan; Tarihi, Siyasi, Sosyal ve İktisadi Yönleriyle Adana (Seyhan) (1919-1956), Milli Mücadele’de Güney Bölgesi Sempozyumu,   Milli Mücadele’de Anadolu Basınında Güney Cephesi (Adana, Antep, Maraş, Urfa) 1919-1921Sancak’tan Vilayete Hatay (1921-1960) (Siyasal, Sosyal ve Kültürel Yönüyle), Türk Fransız Mücadelesi adlı eserler bölge hakkında Milli Mücadele ve Cumhuriyet tarihine dair derinlemesine bilgi edinmek isteyen okuyucular için standımızda yer almaktadır.

Çukurova Kitap Fuarı’nı 13 Ocak Pazar gününe kadar ziyaret edebilirisiniz.