Bakü’de Kafkas İslam Ordusu Sempozyumu Yapılacak


Bakü’de Kafkas İslam Ordusu Sempozyumu Yapılacak

24 Haziran 2023

Merkezimiz ve Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Tarih Enstitüsü iş birliğiyle bu yılın Eylül ayı içerisinde Bakü’de Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin 100.yılı anısına, Osmanlı Devleti- Azerbaycan ilişkileri ve Kafkas İslam Ordusu’nun ele alınacağı uluslararası bir sempozyum düzenlenecek.

Sempozyumda Türk Dünyası tarihinde önemli bir yer edinmiş olan Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kurulması ve Osmanlı Devleti ile askerî, siyasî, iktisadî, diplomatik ve kültürel ilişkilerin muhtelif yönlerden ele alınarak elde edilecek bilgilerin bilim dünyasına sunulması amaçlanmaktadır.

Merkezimiz Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali BEYHAN ve Başkan Yardımcısı Nihat BÜYÜKBAŞ’ın yanı sıra Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Tarih Enstitüsü Direktörü ve Azerbaycan Şeki Milletvekili Prof. Dr. Yagub MAHMUDOV ve ekibi de katılarak sempozyum duyuru planlaması yapıldı.

Toplantıda tespit edilen sempozyum konu başlıkları ve katılma şartları en kısa sürede Merkezimiz genel ağ sayfası ve sosyal medya hesaplarından ilân edilecektir.