Kut’ül-Amâre Zaferinin 103. Yıldönümü


Kut’ül-Amâre Zaferinin 103. Yıldönümü

25 Haziran 2023

Ankara Sincan Kaymakamlığı, İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından 30 Nisan 2019 tarihinde  “Kut’ül-Amâre Zaferi” konulu  bir konferans düzenlendi. Tarih, sosyal bilgiler ve sınıf öğretmenleri ile okul müdürlerinin katıldığı konferansta Prof. Dr. Mehmet Ali BEYHAN “I. Dünya Savaşı’nda Irak Cephesi ve Kut’ül-Amâre Zaferi” başlıklı bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan, gerçekleştirdiği konuşmasında şu sözlere yer verdi; ” I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Ordusu; Çanakkale’de, Sina Cephesinde parlak zaferlere imza atmıştı. Kut’ül-Amâre’nin farkı ise kendini üstün ve dünyanın efendisi gören mütekebbir Britanya Ordusunun, her türlü donanım üstünlüğüne rağmen; azmin, cesaretin ve imanın karşısında hezimete uğraması, bütün komuta kademesiyle bir tümen askerin esir olmasıdır”. İlgi gören konuşmanın ardından, öğretmenlerden bir çok soru geldi ve Beyhan tarafından cevaplandı.

Bu toprakları bize vatan kılan şehit ve gazilerimize rahmet diliyoruz. Aziz hatıralarını yâd etmek bizim kutsal vazifemizdir.