Türk Basın Tarihi Uluslararası Sempozyumu Elazığ’da gerçekleştirildi.


Türk Basın Tarihi Uluslararası Sempozyumu Elazığ’da gerçekleştirildi.

24 Haziran 2023

Merkezimiz, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi Rektörlüğü iş birliğiyle 19-21 Ekim 2016 tarihleri arasında Elazığ’da Türk Basın Tarihi Uluslararası Sempozyumu düzenlendi. 19 Ekim günü Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılışta Merkez Başkanımız Prof.Dr.Mehmet Ali BEYHAN, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kutbeddin DEMİRDAĞ, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa CANBEY, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, Yüksek Kurum Başkanı Prof.Dr.Derya ÖRS ve Elazığ Valisi Murat ZORLUOĞLU birer açılış konuşması gerçekleştirdiler. Ardından Elazığ Belediye Başkanı YANILMAZ tarafından Merkez ve Yüksek Kurum başkanlarımıza plaket takdim edildi.

Açılış konuşmalarının ardından Merkez Başkanımızın moderatörlüğünde, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Prof.Dr.Ergün YILDIRIM ile Medya Derneği Başkanı ve Takvim gazetesi yazarı Ekrem KIZILTAŞ’ın konuşmacı olduğu “Yakın Tarihimizde Darbeler ve Basın” başlıklı bir açılış paneli ile sempozyum başladı.

Basın tarihimiz üzerine ilk kez gerçekleştirilen bu sempozyumda yurt içi ve yurt dışından akademisyen ve araştırmacıların katılımlarıyla iki gün boyunca toplam 69 bildiri sunulmuştur. Bu bildirilerin 62 tanesi Fırat Üniversitesi Kongre Merkezi’ndeki eş zamanlı oturumlarda; 7 tanesi ise Necip Güngör Kısaparmak Anadolu İletişim Lisesi stüdyosunda art arda iki oturumla sunulmuştur.

Ayrıca yurt içi ve yurt dışından çeşitli üniversitelerden katılan akademisyenlere, kadim Harput, Sivrice-Hazar Gölü (Batıkent), Sivrice-Hazar Baba Kayak Merkezi, Keban Barajı gibi tarihî ve turistik yerler gezdirilmiştir.